Wat ik doe

Ik optimaliseer jouw menselijk kapitaal met behulp van MBTI.
Klinkt leuk, maar hoe werkt dat nou precies?

De basis van MBTI bestaat uit het ontdekken van je persoonlijke voorkeur op 4 verschillende persoonlijkheidskarakteristieken:

Waar haal jij je energie vandaan?
Welk soort informatie heb jij nodig?
Hoe werkt jouw proces om beslissingen te nemen?
Hoe ga je bij voorkeur om met de wereld om je heen?

Als we acteren vanuit onze persoonlijke voorkeur dan geeft ons dit energie. Als we dit doen vanuit aangeleerd gedrag, dan kost ons dit juist energie.

Door je persoonlijke voorkeuren te ontdekken, krijg je meer inzicht in jezelf en verklaart dit waarom je in bepaalde situaties reageert op een bepaalde manier en waarom sommige dingen makkelijker gaan dan andere.

Dit inzicht gaat je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling, het verbeteren van de (team) samenwerking, communicatie, conflict oplossend vermogen, omgaan met verandering en stressreacties begrijpen.

Hoe doe ik dat?

Afhankelijk van de hulpvraag zijn er twee mogelijkheden:
Subvenio_1184389312

Individueel Traject

Aan de hand van een vragenlijst en een persoonlijk gesprek komen we tot de best passende MBTI typering. De MBTI geeft inzicht in je persoonlijkheids kenmerken en ik help je deze te herkennen en erkennen in je dagelijks werk. Samen kijken we waar je energie krijgt en verliest en hoe je dit kunt vertalen naar je werk
Dit is de basis waar we mee beginnen. Er bestaat ook de mogelijkheid om verdere verdieping aan te brengen. Hiermee krijg je inzicht in wat je dominante kenmerken zijn en hoe je eigen beslismodel werkt.
Kosten Individueel Traject
Subvenio_598993493

Team Traject*

Voor ieder individu dient de MBTI bekend te zijn. Dit kan in een individueel traject of in een teamsessie gebeuren. Middels leuke oefeningen maak ik iedereen bewust van elkaars “anders zijn” door de MBTI’s onderling te delen en te bespreken. Ik maak inzichtelijk met praktijkvoorbeelden dat processen bij de verschillende MBTI-types anders werken.
We gaan op zoek naar elkaars sterke punten en bekijken hoe we deze kunnen inzetten voor de taak die op dat moment gevraagd wordt.

*Voorwaarde is dat iedereen toestemming moet geven om zijn MBTI te delen met collega’s en leidinggevende.

Kosten Team Traject

Zakelijke Diensten

Begeleiding bij veranderprocessen op persoonlijk vlak.

Begeleiding bij veranderprocessen op persoonlijk vlak

Wil je een nieuwe aanpak lanceren en kijk je nu al op tegen alle weerstand?

Ik ga samen met jou kijken naar het best implementatie plan zodat de weerstand minimaal is. De weerstand die er alsnog ontstaat pakken we individueel op met de betrokken personen. Iedereen heeft iets anders nodig bij een verandering. MBTI helpt om te weten wat iemand nodig heeft om te kunnen veranderen.

Langdurige inzetbaarheid medewerkers en verzuimpreventie

Wat doe ik met iemand die steeds ziek is, niet meer gemotiveerd lijkt?

De juiste medewerker op de juiste plek is een garantie op inzetbaarheid. Op basis van een MBTI profiel kan ik kijken of een medewerker op de juiste functie zit. Iemand die iedere dag probeert om werkzaamheden te verrichten die niet in zijn kracht zitten verliest iedere dag meer energie. Focus op wat iemand wel goed kan voorkom je verzuim en heb je een betrokken medewerker.

Teamontwikkeling en Samenwerking

Hoe laat ik mijn (management) team beter functioneren? 

Binnen een team bevinden zich verschillende persoonlijkheden die iedere dag moeten samenwerken. Soms ben je meer tijd bezig met het blussen van brandjes dan een nieuw bos aan te planten. Geef je team meer inzicht in hoe de andere denkt en wat de andere nodig heeft. Begrip voor elkaars “anders” zijn maakt dat er ruimte komt voor elkaar. Leert je team dat voor de ene taak de ene collega meer geschikt is en voor de andere hij/zijzelf. Dit bevordert de samenwerking en de ontwikkeling van je team.

Coaching Skills

Hoe breng ik mijn medewerkers naar een hoger niveau?

Als leidinggevende zijn ben je gewend om te focussen op de dingen die medewerkers niet goed doen. De coaching is er dan ook op gericht op dit te verbeteren. Echter als je de focus verlegt naar de dingen die iemand goed kan, geeft dit zelfvertrouwen en gaan taken die eerder niet goed gingen vanzelf beter. Ik geef leidinggevenden de handvatten om dit in de praktijk toe te passen.

Mijn diensten

Klik op de onderstaande diensten voor meer informatie.

optimaliserenoptimaliseren2
mbtimbti_2
hoe_werkt_hethoe_werkt_het2