Optimaliseren

Heb je het gevoel dat het best lekker gaat binnen je organisatie maar dat er eigenlijk meer in zit? Jullie werken op zich goed samen maar het zou effectiever kunnen of mogen? Dan kan ik je helpen.

Vooral als er reeds openheid in je bedrijf is en je medewerkers zich graag ontwikkelen is MBTI een uitstekende methode om onderlinge communicatie en samenwerking effectiever te maken. Doordat je medewerkers inzicht krijgen in elkaars “anders zijn” creëert dit begrip en gaan ze anders met elkaar om. MBTI kan een “taal” worden om met elkaar te communiceren.

Toen ik zelf nog in een organisatie werkzaam was waar MBTI dagelijkse praktijk was, heb ik vaker gehoord: “Zit je weer in je S-je?”. Dat hielp mij dan weer om er even uit te stappen en naar het grotere plaatje te kijken.

Als je team op dit moment nog niet compleet is, dan is het belangrijk om te weten welke persoonlijkheidskenmerken je nu nog mist. Heb je bijvoorbeeld heel veel mensen in je team die vooral detail informatie nodig hebben om een beslissing te nemen dan is het voor het langere termijn beleid goed om naar iemand uit te kijken die naar het grotere geheel kijkt.

Subvenio_598993493

MBTI geeft je informatie over de persoonlijkheidskenmerken. Misschien denk je nu van; leuk maar het gaat me vooral om wat iemand kan en niet direct om wie iemand is. Bedenk dan dat het wel belangrijk is dat iemand vanuit zijn kracht werkt want dat geeft energie en helpt jou aan betrokken en gemotiveerde en langdurig inzetbare medewerkers die jouw bedrijf/team vooruit helpen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat ik voor jouw bedrijf of team kan doen?
Bel of mail me dan voor een afspraak en ik kom graag langs om te kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Mijn diensten

Klik op de onderstaande diensten voor meer informatie.

optimaliserenoptimaliseren2
mbtimbti_2
hoe_werkt_hethoe_werkt_het2