Wat is MBTI?

MBTI staat voor: Myers Briggs Type Indicator. 

De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) is een systematiek om de verschillen in persoonlijkheid van mensen te classificeren. Het model is ontwikkeld door Katharine Cook Briggs en haar dochter Isabel Briggs Myers op basis van theorieën van Carl Gustav Jung (Psychological Types, 1921).

MBTI wordt wereldwijd binnen 70% van de top 500 bedrijven ingezet. Het is een methode die uitvoerig getest is op betrouwbaarheid en validiteit. Verschillende coaches en trainers gebruiken MBTI om inzicht te krijgen in de persoonlijke talenten van werknemers in een bedrijf. MBTI is een methode die in alle lagen van de organisatie ingezet kan worden en leidt tot een gezamenlijke taal die na de invoering door iedereen begrepen wordt. Het is het een beproefde methode die leidt tot duurzame verandering binnen uw organisatie een verkleint cultuurverschillen en begrip voor elkaars “anders zijn”.

De basis van MBTI bestaat uit het ontdekken van je persoonlijke voorkeur op 4 verschillende persoonlijkheidskarakteristieken:

Waar haal jij je energie vandaan?
Welk soort informatie heb jij nodig?
Hoe werkt jouw proces om beslissingen te nemen?
Hoe ga je bij voorkeur om met de wereld om je heen?

Mijn diensten

Klik op de onderstaande diensten voor meer informatie.

optimaliserenoptimaliseren2
mbtimbti_2
hoe_werkt_hethoe_werkt_het2